logo
logo
  • صفحه اصلی
  • درباره بنیاد حاجی‌ترخانی
  • مجموعه‌های وابسته
  • اخبار
  • مسابقه مسجد و میدان گلشهر
  • تماس با ما

    تمامی حقوق برای بنیاد حاجی‌ترخانی محفوظ است © - ۱۳۹۶
    طراحی: استودیو شهرتاش

    مسجد اعظم قم


    مسجد اعظم قم يکي از قديمي ترين، بزرگترين و بي گمان زيباترين بناهاي تاريخي فقيه برجسته حضرت آيت الله العظمي حاج آقا حسين طباطبايي بروجردي درقم است که همه روزه پذيراي جمعيت زيادي از زوار براي برپايي نماز مي باشد. مجاورت بارگاه ملکوتي حضرت معصومه علیها السلام، معماري بي نظير و تدريس درس هاي سنگين حوزه توسط مراجع بزرگ حوزه، ازجمله عللي است که اين مسجد عظيم را حائز اهميت مي کند. (دواني ۱۳۸۲)

    مرحوم علی دوانی درباره این مسجد می نویسد: «معمار مسجد آقاي حاج محمد حسين لرزاده، معمار معروف بود. امور مسجد از ابتدای کار توسط آيت الله بروجردی، به آقاي حاج  رضا شاپوری از تجار و شخصيت هاي معروف تهران  و آقاي حاج ابوالقاسم صاحب  جمع واگذار شد، و اين مردان کاردان و متدين که مورد نظر خاص آيت  الله فقيد بودند، به  خوبي از عهدة اين خدمت مقدس بر آمده  اند»

    همچنين آيت الله سيد حسين موسوي كرماني در اين باره نقل کرده  اند که:

    حاج آقا رضا شاپوری که از تجار خيلي محترم و معتبر تهران بود، از وقتي که کلنگ مسجد اعظم زده شد تا روز آخر، بالاي سرکارگرها بود و بر ساخت مسجد نظارت مي کرد. او از تجار متدين تهران بود، مانند سرعمله، لباده مي پوشيد و از ساعت ۷ صبح تا ۲ نيمه شب، در مسجد اعظم بود. تمام امور مسجد اعظم دست حاج آقا رضا شاهپوري بود. او مردي متدين و مقدس بود. کلنگ مسجد اعظم را که زدند، ايشان تمام کارهايش را در تهران به پسرش (حاج کاظم حاج طرخاني) که باجناق ميرزا عبدالله مقدم بود، واگذار کرد و به قم آمد و تمام وقتش را براي ساخت مسجد اعظم گذاشت وخانه اي در کوچه «حرم» خريد و تا آخر عمرش در قم ماند. تجار تهران  که به قم مي آمدند و حاج آقا رضا را در مسجد اعظم مي ديدند، مي گفتند که ما به مقام ايشان غبطه مي خوريم. (م. يزدي ۱۳۸۰)

    تمامی حقوق برای بنیاد حاجی‌ترخانی محفوظ است © – ۱۳۹۶
    طراحی: استودیو شهرتاش